top of page

Intrebare:  Ce este sistemul centralizat de aspirare ?

 

Raspuns: Sistemul centralizat de aspirare este un sistem compus dintr-o centrala de aspirare instalata intr-o camera technica (subsol, garaj sau balcon), dintr-o retea de tubulatura care este situata sub pardoseala sau in interiorul peretilor, din prize care sunt pozitionate in diferite incaperi. Prin aceasta retea, praful si mizeria este transportata catre aspirator asigurand un maxim de eficienta, evacuand toate microparticule de praf in afara casei si asigurand un maxim de confort si de igiena.

 

 

Intrebare:  Cand poate fi instalat un asemenea sistem ?

 

Raspuns: De obicei, sistemul centralizat de aspirare este instalat in momentul constructiei sau renovarii unei cladiri datorita faptului ca tubulatura trece prin pardoseala si pereti. In domeniul industrial sau comercial, se poate realiza o instalare a sistemului oricand deoarece peretii si tavanul acestora sunt prevazute cu spatii libere pentru diverse instalatii.

 

 

Intrebare:  Cum lucreaza un asemenea sistem ?

 

Raspuns: Sistemul centralizat de aspirare este utilizat ca orice aspirator conventional, diferit fiind prin faptul ca pentru a aspira praful veti conecta furtunul la priza. Acest sistem este mult mai simplu, comod si usor de utilizat.

 

 

Intrebare:  Ce tip de suprafete pot fi curatate cu ajutorul unui asemenea sistem ?

 

Raspuns: Toate tipurile de suprafete pot fi curatate cu sistemul centralizat de aspirare. Sisteme sunt echipate cu o serie de accesorii care permit curatarea oricarei suprafete, de la gresie la parchet, de la covoare la perdele.

 

 

Intrebare:  Ce se intampla daca sistemul centralizat de aspirare este obturat ?

 

Raspuns: Este foarte dificil sa poata fi obturata reteaua de aspirare deoarece priza de aspirare are un unghi de 90 grade si restul retelei este compusa din unghiuri de 45 grade, obiectele ce trec de furtun vor trece de restul retelei de aspirare pentru ca tubul de aspirare dispune de un diametru de 30mm si reteaua de un diametru de 50mm, prin acestea riscul de obturare al retelei este extrem de scazut.

 

 

Intrebare:  Unde ajung elementele aspirate ?

 

Raspuns: Praful aspirat este transportat prin reteaua de tubulatura catre centrala aspiranta care se afla in subsolul, garajul sau balconul casei dvs. Praful este filtrat si retinut in recipientul din sistemul centralizat de aspirare, microparticulele de praf fiind evacuate in afara incintei garantand o igiena optima.

 

 

Intrebare:  Unde sunt pozitionate prizele sistemului de aspirare ?

 

Raspuns: Prizele de aspirare sunt pozitionate la o inaltime de aproximativ 30 de cm de la suprafata pardoselei; pot fi alese mai multe modele de prize in functie de design-ul casei dvs. si de modelele de intrerupatoare de care dispuneti.

 

 

Intrebare:  Este necesara instalarea unei prize pentru fiecare camera ?

 

Raspuns: ECOVAC SISTEM SRL recomanda sa fie instalata o priza de aspirare la fiecare suprafata de 50-70mp. Din acest motiv, numarul de prize depinde de suprafata locuibila de care dispuneti. In momentul ofertarii, luam in calcul toate detaliile spatiului dvs. pentru a va oferi o varianta optima de sistem.

 

 

Intrebare:  Sistemul este zgomotos ?

 

Raspuns: Sistemul centralizat de aspirare nu este zgomotos datorita faptului ca centrala de aspirare este instalata intr-o incapere indepartata.

 

 

Intrebare:  Exista riscul de a fi curentat in momentul atingerii prizelor ?

 

Raspuns: Nu, riscul de a fi curentat este inexistent deoarece firele care dau comanda de pornire/stingere a sistemului de aspirare sunt alimentate cu tensiunea scazuta de 12 / 24 volti.

 

 

Intrebare:  Poate fi instalat un asemenea sistem intr-o casa deja finisata ?

 

Raspuns: Sistemul centralizat de aspirare a fost studiat si proiectat pentru a fi instalat in pardoseala, in faza de constructie si de renovare a casei. In anumite cazuri (pereti rigips, tavan fals), sistemul poate fi instalat si intr-un stadiu mai avansat. Va recomandam sa luati legatura cu noi pentru a vedea ce modalitate putem gasi pentru a va instala sistemul.

 

 

Intrebare:  In cazul unor apartamente foarte mici, acest sistem isi are oare sensul ?

 

Raspuns: Aspirarea centralizata este utila pentru orice tip de apartament. Pentru apartamentele de dimensiuni foarte mici (garsoniere), recomandam sistemul GS71, AXESS (de la CYCLOVAC Canada) sau sistemul FANTOM, EVA (de la ENKE Italia) care au dimensiuni foarte reduse, este foarte usor de instalat, fara sa necesite stadiul de constructie sau de renovare a casei dvs.

 

 

Intrebare:  Este posibila aspirarea lichidelor cu acest sistem ?

 

Raspuns: Lichidele pot fi aspirate cu ajutorul unui separator de lichide, cu acest separator puteti beneficia de toate avantajele sistemului de aspirare fara a exista riscul ca lichidele sa ajunga la centrala de aspirare si fara a afecta reteaua de tubulatura.

 

 

Intrebare:  Ce tip de intretinere necesita un asemenea sistem ?

 

Raspuns: Sistemele centralizate de aspirare sunt dotate cu filtre extrem de rezistente si daca acestea sunt curatate periodic, vor duce la un randament crescut al sistemului. Inlocuirea este prevazuta dupa 3-5 ani (depinde de producator). Dupa 500 de ore de folosinta, se va schimba carbunele sistemului centralizat de aspirare. In concluzie, putem spune ca sistemul are o durata de viata mult mai mare decat orice alt sistem de aspirare cu o intretinere cat mai redusa.

 

 

Intrebare:  Cine instaleaza un asemenea sistem ?

 

Raspuns: Orice instalator sau electrician poate instala un asemenea sistem. Implementarea unui sistem de aspirare centralizata nu este foarte complicata. In caz de necesitate, ne puteti contacta si va vom indruma catre un instalator agreat.

 

 

Intrebare:  Am cumva nevoie de saci pentru a putea colecta mizeria aspirata? Si daca da, unde se pot gasi ?

 

Raspuns: Sistemele de aspirare Sistem Air au fost proiectate in asa fel incat toate deseurile aspirate sa fie colectate in recipientul prevazut fara sa necesite existenta unui sac de colectare. Daca doriti sa puneti un sac in recipient, puteti comanda la distribuitorul local un sac prevazut pentru sistemul dvs. de aspirare.

Întrebări şi răspunsuri

bottom of page