top of page

Preţurile Euro „La cheie” (lucru + materiale + aspirator)

Suprafaţa 100m.p. de la 1200 pînă la 1400 Euro

Suprafaţa 120-200m.p. de la 1300 pînă la 1500 Euro

Suprafaţa 200-300m.p. de la 1500 pînă la 2000 Euro

Suprafaţa 300-400m.p. de la 1800 pînă la 2200 Euro

Suprafaţa de la 400m.p. de la 2000 Euro

Etapa 1 -  30% din costul total.

Descrierea sistemului, principiul de funcţionare

Aspiratorul fix cu mare putere este montat în afara spaţiului locuit. Reţeaua de conducte speciale, aşezată în planşee, în izolaţia pardoselilor sau în pereţi, face legătura aspiratorului cu prizele din încăperi. Cuplarea furtunului de aspirare la racordurile de perete porneşte aspirarea. Vidul creat în reţeaua de conducte absoarbe şi transportă mizeria şi praful. După filtrare aerul aspirat ajunge în exteriorul clădirii prin ramura de refulare.

Sistemul centralizat de aspirare a prafului constă dintr-o unitate de aspirare centrală şi din sistemul de ţevi fonoabsorbant D=50mm pozat în clădire. Cu tubul telescopic şi cu furtunul de aspirare lung de 8 m puteţi aspira comod fără a trebui să transportaţi un aparat greu dintr-o încăpere în alta sau pe scări. Doar fixaţi furtunul de aspirare în doza de aspirare şi acţionaţi unitatea de aspirare centrală prin intermediul radiotelecomenzii sau comutatorului de la mânerul furtunului de aspirare.

Unitatea de aspirare centrală începe să aspire cu mare putere fără să fiţi deranjat în clădire de zgomotul puternic al motorului. La sistemul centralizat de aspirare a prafului nu mai ajunge aerul evacuat înapoi în încăpere, acesta fiind evacuat prin filtre direct în exterior. Acest lucru este important pentru persoanele alergice la praf şi bolnavii de astm, care pot sesiza imediat diferenţa faţă de metodele de aspirare convenţionale. Aerul încărcat cu particule de murdărie este transportat de la fiecare doză de aspirare la unitatea de aspirare centrală prin intermediul sistemului de ţevi fonoabsorbant.

Aceasta este instalată într-o încăpere inferioară (de ex. subsol). Înainte de a fi evacuat în exterior, aerul aspirat este curăţat printr-un procedeu special de filtrare (separator cu ciclon) şi cu un filtru-cartuş montat în continuare. În locul unei doze de aspirare se poate instala alternativ un racord de aspirare în perete Vac-Pan pentru aspirarea murdăriei măturate.

Avantajile

- Manevrare uşoară deoarece se mişcă numai furtunul de aspirare

- Putere de aspirare mare şi constantă

- Zgomot redus

- Evacuarea prafului microscopic în exterior

- Suprafeţe interioare netede ale ţevilor

- Sistem de ţevi care nu necesită întreţinere şi fonoabsorbant

- Rezistent la frecare

- Rezistent la regim de vacuum

Unitatea de aspirare centrală poate fi acţionată opţional prin cablu de comandă. În acest scop, trebuie pozat un cablu de comandă de la unitatea de aspirare centrală la dozele de aspirare. Dozele de aspirare trebuie să fie adecvate pentru regimul de funcţionare prin cablu. Unitatea de aspirare centrală se poate conecta şi deconecta fără probleme prin intermediul unui comutator la furtunul de aspirare.

Sistemul centralizat de aspirare a prafului este conceput pentru aspirarea prafului în clădiri (se utilizează numai pentru praf uscat, nu aspiraţi apă).

 

Sistemul centralizat de aspirare va aduce urmatoarele beneficii :

 

O aspirare puternica : cu o gama completa de centrale.

Capacitatea centralelor de aspirare se adapteaza fiecarei locuinte in parte in functie de suprafata, numar de utilizatori si prize disponibile. Gama ENKE sau CYCLOVAC poate echipa spatii cuprinse intre 50 si 10.000mp.

O serie de accesorii special concepute faciliteaza curatarea chiar si in acele zone din casa unde este greu de ajuns: colturi, calorifere, grinzi, dulapuri de haine etc. Se poate aspira nu numai praful de pe podea, dar si de pe orice alta suprafata (teracota, marmura, gresie, lemn sau textil). Fiind un sistem in sine si nu un aparat elecrocasnic, puterea sa de aspirare este mult mai mare decat a oricarui alt aspirator de pe piata.

O aspirare sanatoasa : 100% din ce este aspirat este evacuat in afara casei.

Respiram un aer de doua pana la de cinci ori mai poluat in casa decat afara si intalnim de trei ori mai multe cazuri de astm si alergii acum decat cu 50 de ani in urma. Importanta mentinerii unui mediu sanatos, nevoia de a avea nu numai suprafete impecabile, fara murdarie si praf, dar si o imbunatatire a calitatii aerului pe care il respiram, au dat nastere unui sistem inovator de curatenie, care poate fi folosit deopotriva in vile cu suprafete generoase si apartamente de bloc sau garsoniere. Sistemul de aspirare centralizata a fost conceput pentru a preveni simptomele de alergie si pentru a transforma spatiul interior intr-unul curat si protejat din punct de vedere igienic.

Eficienta lui consta in faptul ca nu trimite particulele aspirate de micropraf inapoi in spatiul de locuit, fiind benefic pentru persoane cu afectiuni respiratorii, nou-nascuti, persoane alergice la praf. Pe langa aceste proprietati, avantajele sistemului sunt multiple. Aspirarea se face in cazul de fata fara a trage aspiratorul prin toata casa sau a urca scarile cu el in brate, fara a deschide geamurile, fara a sterge praful dupa aspirat si fara a trezi vecinii sau membrii familiei cu zgomotul puternic al motorului. Pentru ca unitatea centrala se afla la distanta fata de incaperile locuite, este foarte discret si silentios si va permite sa aspirati chiar si cand cineva se odihneste in camera.

O aspirare silentioasa : aspiratorul este situat in subsolul, garajul sau in alt spatiu tehnic.

Sistemul trebuie prevazut inca din stadiul de concepere a planului de constructie sau de renovare a locuintei. Reteaua speciala de tuburi din PVC este fixata sub podea (in sapa) sau in pereti, aceasta conducand praful de la prize la unitatea centrala de aspirare, care de obicei este amplasata in spatiile pentru utilitati (garaje sau spatii pentru centrale termice, pivnite sau poduri in cazul vilelor, si balcoane in cazul apartamentelor).

Prizele de aspirare sunt la fel de discrete precum cele clasice. Cele din dotarea standard a sistemului sunt albe, insa pot fi comandate si unele cu design si culori deosebite. Exista mai multe tipuri de prize de aspirare: de perete, de plinta si de pardoseala. Prin simpla introducere a racordului flexibil intr-una din prizele instalatiei, aspiratorul va porni automat.

Praful aspirat in aparat este colectat intr-un container special in unitatea centrala, in timp ce procentajul foarte redus de particule de micropraf care nu sunt captate de filtru, unde stau acarienii si bacteriile, sunt eliminate in afara casei prin sistemul de ventilatie. Nu exista absolut nici un risc legat de piesele electrice, de la conectare pana la gurile de aspirare, si nici la reteaua de tuburi.

O aspirare bine studiata :

Conceperea acestui sistem s-a realizat prin parteneriate cu renumiti medici pneumologi. Prin noile tehnologii aplicate se doreste tragerea unui semnal de alarma referitor la gradul de poluare, factorii alergeni si incidenta astmului bronsic. Eficienta lui consta in faptul ca nu trimite particulele aspirate de micropraf înapoi în spatiul de locuit, fiind benefic pentru persoane cu afectiuni respiratorii, nou-nascuti, persoane alergice la praf.

In curand, sistemul centralizat de aspirare va fi la fel de indispensabil precum este in prezent sistemul de climatizare al locuintei dumneavoastra. Durata de viata a tubulaturii depaseste 50 de ani, iar sistemul de aspirare are o durata de viata de peste 20 ani (500 ore) in conditii normale de utilizare. Instalarea acestui sistem in casa dumneavoasta este o investitie ce va creste valoarea ei.

Produsele noastre se adreseaza unor varietati mari de spatii :

 • Apartamente si case.

 • Saloanelor de coafura.

 • Cabinetelor medicale si stomatologice.

 • Hotelurilor si pensiunilor.

 • Gradinitelor de copii.

 • Bancilor comerciale.

 • Restaurantelor.

 • Cladiri de birouri.

 • Centre comerciale.

 • Spitale.

 • Galerii si muzee.

 

Domenii de implementare  

Datorită gamei diversificate de accesorii, aspiratorul centralizat se poate utiliza în clădiri cu diferite destinaţii:

 • case particulare, apartamente

 • birouri, instituţii publice, pensiuni, hoteluri

 • uzine, saloane de înfrumuseţare, industria auto, panificaţie

 • laboratoare de tehnică dentară, săli de spectacole etc.

De ce sisteme ENKE sau CYCLOVAC?

Compania italiană ENKE srl, care astăzi este membru al grupului SOTECO, are experienţă de 40 de ani în producţia aparatelor electrocasnice, spiratoarelor profesionale si industriale. În anul 1975 firma a început producţia de aspiratoare centrale. Astăzi ENKE este cel mai important producător european în domeniu.

Compania canadiană Lec Trovac Industries (ITL) - CYCLOVAC, are experienţă de 55 de ani în producţia aparatoarelor centrale. Firma a fost fondată în anul 1960. Astăzi Trovac este cel mai important producător mondial în domeniu, lider în vânzări şi noutăţi tehnice. CYCLOVAC - numarul 1 mondial in sisteme centralizate de aspirare - si ofera o gama completa ce poate fi adaptata cerintelor oricarui client. Produsul CYCLOVAC a fost conceput si studiat pentru a satisface exigentele secolului XXI.

 

Cum puteţi deveni proprietarul unui sistem centralizat de aspirare?

Sistemul de aspirare se proiectează individual pentru fiecare clădire.Contactaţi ECOVAC SISTEM SRL pentru a executa GRATUIT proiectarea sistemului dvs. de aspirare. Pe baza planurilor construcţiei veţi primi soluţia tehnică de execuţie şi oferta de preţ. Instalarea sistemului va fi executată de către personalul competent certificat de firma noastră.

Va asteptam la sediul firmei noastre pentru a va prezenta mai in detaliu sistemul centralizat de aspirare si oferta optima pentru locuinta dumneavoastra.

bottom of page